Ledusjö Timmerhus etablerades 2013 av Jorma Salmgren som innehar examen från Dalarnas Timringsutbilning. Företaget är baserat på Olofsfors Bruk i södra Västerbotten där också merparten av kursverksamhetäger rum. Vid större entreprenader är vi flera timrare som arbetar på projektet för snabbast möjliga leverans. Då timrar vi under tak i lokal i Nordmaling Genom åren har vi byggt upp ett gott samarbete med andra utbildade hantverkare, såsom slöjdare, byggnadsvårdare, snickare och murare.

 

“Min första kontakt med utövande yrkestimrare skedde i samband med en kurs i byggnadsvård på Vindelns Folkhögskola. Vid ett studiebesök på den lokala hembygdsgården råkade vi passera två timrare i färd med att färdigställa en timmerstomme. Jag förundrades över knutarnas avancerade utformning och hur tätt sammanfogade stockarna var. Jag imponerades av hantverket och hantverkarna som verkligen såg ut att njuta av sitt skapande.

Mötet med timrarna i deras skapande och att som barn se hur min far hämtade hem och monterade äldre timmerstommar på gården är nog starkt bidragande orsaker till att jag valde den här banan”.

 

– Jorma Salmgren

Omnämnanden:

  • Västerbottningen 27 september 2013
  • Västerbottningen 25 oktober 2013
  • Folkbladet 30 juli 2016
  • Haparandabladet 26 maj 2017
  • overtornea.se